مقالات

کارت هوشمند رانندگان

کارت هوشمند رانندگان
کارت هوشمند رانندگان

شاید برای شما این سوال  پیش آمده باشد که کارت هوشمند رانندگان کامیون چیست؟ و چه کاربردی دارد در چه زمانی باید از آن استفاده کنیم؟! در این مقاله تصمیم داریم در رابطه با کارت هوشمند رانندگان کامیون اطلاعاتی به شما عزیزان ارائه دهیم.

کارت هوشمند رانندگان چیست؟ ​

کارت هوشمند رانندگان یک کارت هوشمند الکترونیکی می‌باشد، که اطلاعات شخصی و فعالیت راننده در آن درج شده است، در واقع این کارت شباهت زیادی به کارت‌های ملی الکترونیکی دارند. رانندگان عزیز برای بارگیری نیاز به صدور بارنامه دارند در صورتی که کارت هوشمند رانندگان را داشته باشید برای شما این‌ بارنامه  صادر میگردد در غیر این صورت در ابتدا باید هر چه سریعتر این کارت را تهیه نمایید.

افرادی که میخواهند  شغل رانندگی بین شهری را برای خود برگزینند و با خودروهای سنگین و نیمه سنگین همانند کامیون، تریلی، کامیونت، کشنده، وانت، نیسان کار کنند نیار به دریافت این کارت هوشمند دارند. با وجود این کارت‌های هوشمند از صدور کارت‌های تقلبی جلوگیری می‌کند. این کارت‌های الکترونیکی در  سیستم نوبت دهی پایانه‌ها تحولات شگرفی ایجاد کرده‌اند. با کمک این کارت کلیه تخلفات رانندگان به صورت دقیق ثبت می‌شود و قابل شناسایی می‌باشد.

قوانین برای صدور کارت هوشمند رانندگان کامیون ، کامیونت ، کشنده

حداقل سن مورد نیاز دارای گواهینامه پایه دو ۲۳ سال، رانندگان با گواهینامه پایه یک حداقل سن ۲۵ سال می‌باشد همچنین حداکثر سن برای کلیه رانندگان به غیر از رانندگان بخش حمل و نقل روستایی ۵۵ سال ذکر شده است.

با توجه به نوع وسیله نقلیه که انتخاب می‌کنید باید گواهینامه مربوطه را نیز دارا باشید. حداقل مدرک تحصیلی را سیکل (سوم راهنمایی) اعلام کردند، ضمن اینکه برای رانندگان بیرون  شهری مدرک ابتدایی و رانندگان روستایی دوره نهضت سواد آموزی کفایت می‌کند.

داشتن برگه سلامت که توسط مراکز معتبر به رانندگان داده می‌شود. حتما باید تابعیت ایرانی و دین اسلام داشته باشند در صورتی که اتباع خارجی می‌باشید باید پروانه کار معتبر از سوی وزارت تعاون داشته باشید در غیر این صورت به شما تعلق نمی‌گیرد.

نباید محکومیت کیفری برای شما ثبت شده باشد؛ با داشتن سابقه کیفری نمیتوانید این کارت را دریافت نمایید. گذراندن دوره‌های آموزشی و تخصصی طبق قوانین سازمان مربوطه، همچنین نداشتن ممنوعیت قانونی برای رانندگان را میتوان از قوانین دریافت کارت هوشمند نام برد.

مدارک لازم برای صدور کارت هوشمند رانندگان کامیون ، کامیونت ، کشنده ​

ارائه اصل و کپی تمام صفحات شناسنامه،‌کارت ملی هوشمند یا کد رهگیری، گواهی نامه رانندگی معتبر مرتبط با وسیله نقلیه مورد نیازتان، گواهی عدم اعتیاد از مراکز مورد تایید وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی،‌مدرک تحصیلی که در بالا بدان اشاره کرده‌ایم.

درخواست کتبی با الکترونیکی مبنی بر صادر شدن کارت هوشمند رانندگان در بخش‌های باری به همراه نشانی دقیق محل سکونت، تلفن همراه، کدپستی محل سکونت متقاضی و اعلام و اقرار داشتن بر عدم اشتغال به مشاغل بند قبل

ارائه اصل و کپی کارت پایان خدمت سربازی یا معافیت سربازی مطابق با مقررات نظام وظیفه، اصل و کپی فیش واریزی مربوطه به صدور برگ فعالیت به حساب مشخص شده

ارائه گواهی و معرفی نامه از سازمان تامین اجتماعی با صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر، برگ سلامت رانندگان و گذراندن دوره‌های آموزشی مربوطه که از طرف سیستم توسط کاربر کنترل و تایید می‌گردد.

ارائه معرفی نامه از انجمن‌های صنفی رانندگان بار در سطح شهرستان ، استان مربوطه و در صورت عدم انجمن از کانون مربوطه، دو‌ قطعه عکس 4*3 تمام رخ با زمینه روشن، گواهی عدم سوء پیشینه قطعی کیفری

باید متذکر شویم که مدت زمان کارت‌های هوشمند یک ساله است و رانندگان حمل و نقل مسافر و کالا موظف به تمدید آن بعد یک سال هستند.

آیا می‌توان کارت هوشمند رانندگان را استعلام گرفت؟​

در زمان‌های قدیم رانندگان حمل و نقل باری یا مسافربری در مسیرهای بین شهری مشغول به کار بودند دارای دفترچه کار بودند. در دفترچه کار اطلاعات شخصی فرد و خودرو وجود داشت. راننده مکلف بود در هر پلیس راه، در عوارضی‌ها دفترچه را تحویل پلیس داده تا آن را مهر بزنند. سرانجام در سال 1389 کارت هوشمند جایگزین این دفترچه کار شد. این کارت‌های هوشمند حمل و نقل بار یا مسافر را خیلی راحت تر کرد.

مزایای استعلام کارت هوشمند برای رانندگان

از مزایای این کارت از بین بردن توقف‌های طولانی مدت در هنگام سفرهای بین‌شهری، رانندگان با داشتن این کارت‌ مجوز باربری با پوشش بیمه‌ای دریافت می‌کنند، ضمن اینکه 50 درصد از هزینه‌های بیمه توسط دولت پرداخت خواهد شد.

این رانندگان از مزایای بیمه‌های مختلف مثل بیمه تامین اجتماعی، بیمه تکمیلی، بیمه بیکاری، بیمه از کار افتادگی و… برخوردار می‌باشند. رانندگان با داشتن این کارت‌ بارنامه سراسری را نیز دریافت می‌کنند. یکی از مزایای عالی آن شرایط بازنشستگی را برای شما 5 سال زودتر از موعد فراهم می‌کند.

روش‌های مختلف استعلام کارت هوشمند رانندگان

از طریق سامانه راهداری و حمل و نقل جاده ای، به آدرس سایت smartcard.rmto.ir، امکان استعلام کارت هوشمند رانندگان را با کد ملی برای شما فراهم آورده است.

تمدید کارت هوشمند برای رانندگان کامیون ، کامیونت ، کشنده​

در انتهای مقاله در رابطه با موضوع مهم تمدید کارت هوشمند برای رانندگان کامیون بحث خواهیم کرد. همانطور که در بالا اعلام کردیم مدت اعتبار این کارت یکسال است که حداقل یک ماه پیش از انقضای آن اقدام به تمدید کارت هوشمند خود از طریق مراجعه به مراجع صادر کننده کنید.

فقط یکسال بعد از تاریخ پایان اعتبار کارت هوشمند، مهلت دارید تا کارت هوشمند خود را تمدید کنید. در صورت گذشت بیشتر از یک سال از تاریخ اعتبار، کارت هوشمند شما باطل خواهد شد و امکان تمدید نخواهید داشت. در این صورت، برای تمدید کارت هوشمند رانندگی، بایستی مجدد اقدام به ثبت نام کارت هوشمند کنید و همه‌ی مراحل را از اول انجام دهید.

در این مقاله راجع به موضوع مهم کارت هوشمند رانندگان صحبت کردیم و اطلاعات بسیار مفیدی را در اختیار کاربران و رانندگان عزیز قرار دادیم. اگر در رابطه با صدور، تمدید و استعلام کارت هوشمند رانندگی سوال‌هایی ذهن شما را درگیر کرده است پیشنهاد میکنیم حتما این مقاله را با دقت مطالعه کنید تا سوالات شما برطرف شود. برای خرید انواع خودروهای سنگین و نیمه سنگین داخلی و وارداتی به مجموعه دیزلیران مراجعه کنید.

موبایل
low

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *