مقایسه و بررسی کامیونت دیما با کامیونت فوسو

دیما
3 خرداد 1402
16:02

فهرست مطالب

مقدمه

امروزه به دلیل تنوع زیاد کامیونت ها در بازار خودروهای سنگین کشور انتخاب خودرو را برای رانندگان عزیز اندکی دشوار کرده است تیم تحلیل و بررسی شرکت دیزلیران در این مقاله به مقایسه کامل کامیونت کامیونت دیما و کامیونت فوسو به صورت کامل می پردازد تا مشتریان و رانندگان بتوانند با مشاهده این تحلیل و بررسی بهترین انتخاب را داشته باشند.

دو برند پر طرفدار و بزرگ فوسو و دیما در کشور ایران دارای طرفدارن بسیاری می باشند ولی با این حال باز تصمیم گیری برای خرید این 2 برند کامیونت کمی دشوار شده است.

ولی ما در این مقاله از دیزلیران  سعی کردیم تا پاسخ کاملی به پرسش: آیا کامیونت فوسو بخریم یا کامیونت دیما ؟؟ بدهیم همچنین در ادامه مقاله این دو کامیونت پر طرفدار در بازار خودروهای نیمه سنگین ایران از لحاظ موتور ، گیربکس،سیستم سوخت ،سیستم تعلیق،سیستم کلاچ ،سیستم تعلیق ،سیستم فرمان و قیمت  مقایسه خواهیم کرد با ما همراه باشید.

همچنین بخوانید !!! مقایسه و بررسی کامیونت فاو با کامیونت دایون

کامیونت دیما و بهتر است یا کامیونت فوسو ؟

امروز در بازار خودروهای سنگین کشور کامیونت دیما و کامیونت فوسو هر دو دارای طرفدارن و شهرت بسیار زیادی می باشند و در اصل نمی توان به وضوح گفت کدام یک از این 2 کامیونت بهتر می باشد در ادامه این 2 برند کامیونت را بر اساس موتور،سیستم سوخت رسانی ،سیستم تعلیق ، سیستم کلاچ ،سیستم فرمان مقایسه خواهیم کرد.

شما عزیزان با مشاهده مقایسه های زیر می توانید با توجه به بودجه و نیاز خود بهترین انتخاب را داشته باشید با تیم تحلیل و بررسی شرکت دیزلیران همراه باشید.

معرفی کامیونت دیما

کامیونت دیما یک خودرو چینی از کمپانی جک موتورز می‌باشد. این شرکت جز ۱۰ برند برتر خودروسازی در کشور چین است، که در سال  ۱۹۹۹ میلادی احداث شد. در مسیر توسعه و پیشرفت این شرکت سهام آن در بازار بورس شانگهای چین  در سال ۲۰۰۱ تحت عنوان جک موتورز وارد شد. مرکز تحقیق، توسعه و طراحی جک – ایتالیا  در سال ۲۰۰۵ توسط خودروسازی جک با هدف توسعه و پیشرفت در بازار رقابتی احداث شد. جایزه ملی کیفیت  را در سال ۲۰۱۰ در کشور چین دریافت نمود.

شرکت مایان گروپ محصولات خودروسازی جک را از سال 1391 وارد بازار ایران کرده است. شرکت خودروسازی مایان کامیونت جک 6 تن  را با یک سری تغییرات جزیی در ظاهر با اسم  دیما 6 تن مونتاژ و به بازار عرضه نموده است.

کامیونت دیما در تناژ 6 تن در دو کلاس خوابدار و بدون خواب طراحی و تولید شده است.

معرفی کامیونت فوسو

کمپانی فوسو یک شرکت کره‌ای چند ملیتی است که در شهر سئول قرار دارد.

شرکت فوسو در سال 2012 به عنوان پنجمین خودرو ساز بزرگ دنیا شناخته شده است. در حال حاضر این شرکت رتبه 4 جهان را دارد که تولید سالانه آن بالغ بر 1.6 میلیون خودرو می‌باشد.

شرکت سروش دیزل نمایندگی انحصاری این برند در ایران است که مونتاژ و خدمات رسانی کامیونت فوسو را بر عهده دارد. کارخانه سروش دیزل در سال 1394 نمایندگی کمپانی فوسو را اخذ کرد.

سروش دیزل همواره با تلاش و پشتکار شبانه و روزی خود توانسته به یکی از خودروسازان قدر در ایران تبدیل شود.

برند محبوب فوسو این کامیونت را تبدیل به یکی از خودروهای پر فروش و با تقاضای بالا در کشور کرده است.

مقایسه کامیونت دیما  با کامیونت فوسو براساس موتور

اگر بخواهیم کامیونت دیما و فوسو را از لحاظ موتوری مورد بررسی قرار بدیم در ابتدا  باید بگوییم که موتور استفاده شده در کامیونت  دیما از نوع کامینز می باشد که محصول پر طرفدار آمریکایی می باشد که از قدرت و کیفیت بسیار خوبی برخوردار می باشد.

همچنین موتور کامیونت دیما دارای استاندارد آلایندگی Euro IV می باشد همچنین حجم این موتور قدرتمند  حدودا 13 لیتر می باشد.

موتور کامیونت دیما 4 سیلندر بوده که مجهز به سیتم سوخت رسانی Common Rail + SCR می باشد که در سوخت رسانی به این خودرو کمک بسیاری کرده می باشد.

ظرفیت روغن موتور کامیونت دیما حدودا 8 لیتر می باشد که تقریبا می توان گفت ظرفیت روغن استانداردی در این حجم موتور می باشد.

خب نوبت به بررسی موتور کامیونت فوسو می رسد موتور استفاده شده در کامیونت فوسو مدل 4HK1-E4N می باشد که دارای استاندارد آلایندگی یورو 4-DPD می باشد که مزیت خوبی برای این کامیونت به شمار می آید.

حجم موتور کامیونت فوسو 5193 سی سی می باشد که می توان گفت نسبت به موتور کامیونت  دیما از حجم بیشتری برخوردار می باشد.

همچنین موتور کامیونت فوسو از نوع 4 سیلندر خطی می باشد که  نسبت به کامیونت  دیما از تعداد سیلندر کم تری برخوردار می باشد.

سیستم سوخت رسانی کامیونت فوسو از نوع انژکتور- کانال مشترک می باشد که وظیفه ی سوخت رسانی این کامیونت را بر عهده دارد.

مقایسه کامیونت دیما و با کامیونت فوسو براساس سیستم ترمز

اگر بخواهیم کامیونت دیما و کامیونت فوسو بر اساس سیستم ترمز نیز با یکدگیر مقایسه کنیم در ابتدا باید بگوییم که سیستم ترمز کامیونت دیما از نوع دو مداره مستقل- کم صدا   مجهز به سیستم ترمز تریلر، ترمز پارکینگ دستیABS+ASR می باشد.

همچنین اگر  درباره سیستم ترمز کامیونت فوسو  بخواهیم صحبت کنیم باید اعلام کنیم که سیستم ترمز کامیونت فوسو از نوع کاسه ای دو مدار – هیدرولیک مجهز به ASR, EBD,ABS می باشد.

مقایسه کامیونت دیما با کامیونت فوسو براساس سیستم گیربکس

گیربکس ها در کامیونت ها و یا سایر خودروهای دیگر نقش بسیار مهمی دارند که قدرت را به چرخ ها منتقل می کند گیربکس کامیونت فوسو مدل MYY-6S می باشد که دارای 6 دنده جلو و یک دنده عقب می باشد.

گیربکس به کار رفته در کامیونت دیما از نوع zf می باشد که محصول کشور آلمان می باشد و طرفدارن زیادی را در سرتاسر جهان دارد.

در این مورد باید بگوییم که گیربکس کامیونت دیما نسبت به کامیونت فوسو از کیفیت بهتری برخوردار می باشد. گیربکس استفاده شده در کامیونت دیما مانند کامیونت فوسو  6 دنده جلو و 1 دنده عقب می باشد و سیستم تعویض دنده نیز از نوع کابلی می باشد.

مقایسه کامیونت دیما و با کامیونت فوسو براساس سیستم سوخت

سوخت نیز درتمامی خودرو ها از جمله کامیونت ها نقش بسیار مهمی بر عهده دارد چون تمام وسایل نقلیه با احتراق سوخت می توانند قدرت مورد نیاز برای حرکت را برای خود فراهم سازند جنس منبع گازوئیل در کامیونت دیما نوع آلومینیومی با ظرفیت 200 لیتر  می باشد.

و جنس منبع گازوئیل کامیونت فوسو از نوع فولادی با ظرفیت 140 لیتر می باشد که می توان گفت منبع سوخت کامیونت دیما از حجم و جنس بهتری برخوردار می باشد.

مقایسه کامیونت دیما و با فوسو براساس سیستم تعلیق

سیستم  تعلیق یا فنربندی بخش مهمی می باشد  که باعث گردیده نوسانات حاصل از حرکت کامیونت ها  بر روی سطوح ناهموار به جِرم معلق که شامل اتاق، شاسی، متعلقات و سرنشینان وارد نشود.

سیستم تعلیق به کار رفته در کامیونت دیما از نوع فنر تخت چند لایه ای با کمک فنر تلسکوپی و سیستم تعلیق کامیونت فوسو از نوع فنر تخت چند لايه مجهز به كمك فنر هيدروليك تلسكوپي دو طرفه می باشد که می توان گفت سیستم تعلیق کامیونت هیوندای اندکی از کیفیت  بهتر و سیستم تعلیق  نرم تری برخوردار می باشد.

مقایسه کامیونت دیما  با کامیونت فوسو براساس سیستم کلاچ

سیستم کلاچ در کامیونت ها همانند سایر قطعات دیگر از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می باشد وظیفه ی اصلی سیستم کلاچ  برقراری اتصال بین موتور و گیربکس و قطع این اتصال را در مواقع مختلف ایجاد می‌کند. کارایی اصلی این وسیله مکانیکی انتقال نیرو است و کنترل این انتقال. به این معنا که به وسیله کلاچ انتقال نیرو و توقف یا شروع حرکت کنترل می‌شود.

سیستم کلاچ کامیونت دیما از نوع تک صفحه ای با عمل کننده ی هیدرولیکی می باشد که با عملکرد هیدرولیکی روی کامیونت دیما تعبیه شده می باشد.

ولی سیستم کلاچ کامیونت فوسو از نوع تک صفحه ای خشک با دیافراگرام فنری ، با عملکرد هیدرولیکی می باشد که به جرات می توان گفت سیستم کلاچ کامیونت دیما مدرن تر و با کیفیت تر از کامیونت فوسو می باشد.

مقایسه کامیونت دیما با کامیونت فوسو براساس سیستم فرمان

در کامیونت ها سیستم فرمان نیز از اهمیت بسیار زیادی نسبت به خودروهای سواری برخوردار می باشد زیرا کامیونت ها و خودروهای سنگین بیشتر ساعات روز را در جاده ها مشغول حمل و نقل می باشند که وجود فرمان نرم به راننده این کامیونت ها کمک بسیار بزرگی میکند تا در هنگام  رانندگی دچار خستگی نشوند.

سیستم فرمان کامیونت  فوسو از نوع ساچمه گردان هیدرولیکی همچنین  سیستم فرمان کامیونت دیما  نیز از مانند کامیونت فوسو نیز از نوع هیدرولیکی می باشد.

مقایسه کامیونت دیما با کامیونت فوسو براساس قیمت

قیمت کامیونت دیما

کامیونت دیما تازه یک الی دو ماهی است که در جاده‌های کشور حضور پیدا کرده است.قیمت بازار آزاد دیما 6 تن در تاریخ 10 اسفند 1401، 2.100.000.000 الی 2.150.000.000 تومان برآورد شده است‌.

 

قیمت کامیونت فوسو

کامیونت فوسو در تناژ 8.5 که مدل‌های 95-97 آن در بازار موجود می‌باشد که قیمت این مدل در بازار آزاد در تاریخ 10 اسفند 1401، 1.450.000.000 الی 1.600.000.000 تومان برآورد شده است که تفاوت قیمتی این تناژ با فوسو 6 تن فقط 50.000.0000 میلیون تومان است.

که به دلیل نداشتن کابین خواب از این تناژ استقبالی کم شده است و اختلاف قیمتی پایینی با 6 تن خود پیدا کرده است.

معایب و مزایا کامیونت دیما و کامیونت فوسو

معایب و مزایا کامیونت  دیما

یکی مزایای این خودرو این است که کابین خوابدار آن هم طراحی و تولید شده است.در کاربری های مختلف وارد بازار خودرو ایران شده است.

این کامیونت کیفیت جک 6 تن را دارد و در یک سری مسایل جزیی و ظاهری با جک متفاوت است، جایگزین بسیار مناسبی برای جک می‌باشد.موتور به کار رفته در دیما 6 تن کامینز آمریکایی با قدرت 113 اسب بخار و گشتاوری 500 نیوتن متر، با حجم 4 لیتری موتور، 4 سیلندر، گیربکس مدل MD6  با اوردرایو است.

مجهز به سیستم ضد قفل، سیستم ضد لغزش و سیستم الکترونیکی پایداری (ریتارد) می‌باشد تا راحتی و آسایش را برای رانندگان این خودرو فراهم کند.اتاق این کامیونت دارای تاییدیه استحکام اتاق اروپا است و از جنس کابین از فولاد گالوانیزه می‌باشد.به دلیل اینکه این مدل در ماه‌های دی و بهمن 1401 تازه وارد بازار شده است نمی‌توان معایب این ماشین را بازگو کرد.

معایب و مزایا کامیونت فوسو

یکی از مزایای اصلی این کامیونت تنوع بالای آن در کاربری می‌باشد که دارای کابری‌های یخچالی، مسقف فلزی، مسقف چادری، باری چوبی، باری فلزی و… سرعت خوب و بالای این کامیونت نسبت به هم نوعان دیگر خود در بازار، موتور به کار رفته در فوسو ساخت کشور مرسدس بنز آلمان، با قدرت موتور 150 اسب بخار و 370 نیوتن متر گشتاوری، دارای آلایندگی یورو 5 و مصرف بهینه سوخت در این خودرو می‌باشد.لوازم یدکی و قطعات این خودرو در بازار به صورت اصل وجود دارد و لوازم فیک آن در بازار موجود نمی‌باشد.

کابین این خودرو نسبت به کامیونت های دیگر رفاه و آسایش بیشتری را برای رانندگان ایجاد می‌کند، صندلی راننده از نوع هیدرولیکی است که قابلیت تنظیم را دارا می‌باشد.گیربکس این خودرو به دو صورت دستی و اتوماتیک در بازار وجود دارد که با توجه به کاربری مورد نظر به دلخواه خود سفارش دهید.مجهز به سیستم EBD، نوعی سیستم ترمز است که باعث ترمزگیری بهتر خودرو می‌شود.

این سیستم طوری است که بر حسب وزن وارد بر هر چرخ نیروی ترمز متفاوتی وارد می‌کند مکمل آن سیستم ترمز ABS می‌باشد یعنی اگر خودرویی دارای سیستم ترمز EBD حتما ترمز ای بی اس هم دارد.سیستم ترمز  ESP که وظیفه نجات دادن افراد را بر عهده دارد و اتحادیه اروپا داشتن این ترمز را برای تمام خودرو‌ها اجباری اعلام کرده است با توجه به تجهیزات خود توانسته از سایر محصولات در بازار متمایز نماید.

یکی از معایب اصلی این ماشین نداشتن کابین خواب است، به دلیل تحریم‌های بین‌المللی بر علیه ایران از سال 1397 قطعات این خودرو دچار افزایش شده بود و قطعات یدکی این خودرو به سختی در بازار پیدا میشد.قبل از سال 1397 قیمت این خودرو از ایسوزو هم بالاتر بود که به دلیل تحریم‌های پیش آمده قیمت این خودرو به شدت سقوط کرده است.

جمع‌بندی بررسی مقایسه کامیونت دیما با کامیونت فوسو

به انتهای مقایسه کامیونت فوسو و دیما رسیدیم تقریبا می توان گفت هر دو این کامیونت ها از کیفیت و طرفدارن منحصر به فرد خود برخوردار می باشند  و نمی توان گفت که تقریبا کدام یک بهترمی باشد . شما می توانید تمام موارد بالا از جمله مسائل موتور ، گیربکس،سیستم سوخت ،سیستم تعلیق،سیستم کلاچ ،سیستم تعلیق ،سیستم فرمان ،قیمت را مورد بررسی قرار داده و بهترین انتخاب را داشته باشید.

فوسو 6 تن

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 3]

برای اطلاع از شرایط خرید نقدی و اقساطی انواع کامیون ، کشنده ، کامیونت با شماره زیر تماس بگیرید کارشناسان ما ساعت 8:00 الی 18:00 آماده پاسخگویی به شما عزیزان می باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *