از چه کامیون هایی برای باربری استفاده می شود؟

کامیون مناسب باربری
7 تیر 1402
14:02

فهرست مطالب

نیم بیشتری از اقتصاد کشور به ناوگان حمل و نقل و باربری بستگی دارد . این ناوگان برای کارایی و بازدهی بهتر نیازمند خودروهای مناسب است تا پروژه و روند جابه جایی آسانتر انجام شده و از خطرات و آسیب های پیش بینی نشده جلوگیری شود . خودروهای باربری انواع مختلفی دارند اعم از نیسان بار، وانت بار،کامیونت ، کامیون تک محور و جفت محور و تریلی  که براساس روش تخلیه ، نوع چرخ ها و نوع اتصال مخزن به چند دسته تقسیم بندی می شوند . ما در این مقاله قصد داریم به معرفی انواع  ماشین های مناسب باربری خواهیم بپردازیم.

انواع خودروهای باربری

باربری یکی از مشاغل پررونق در هر کشوری به حساب می آید. برای استفاده درست از این ناوگان پردرآمد نیاز است .که به یکسری نکات توجه داشته باشید که یکی از آن ها انتخاب خودرو، متناسب با نیازهای شما می باشد.

وانت

وانت یک خودرو مناسب و کاربردی برای جابه جایی های کم وزن درون شهری مانند حمل وسایل منزل می باشد.وانت باری بدلیل کم حجم بودن سرعت انتقال بالایی که دارد و قیمت باربری معقول به صرفه تر از بقیه خودروهای باری به حساب می آید .

وانت نیسان

 خودرویی است برای جابه جایی های سبک و تا حدودی سنگین که ظرفیت آن نسبت به وانت بیشتر می باشد . از نیسان بارها علاوه بر باربری های درون شهری ، برای انتقال بارهای خارج از شهر نیز کاربرد دارد. حداکثر باری که یک نیسان می تواند تحمل کند 2تن می باشد . نیسان بارهای شرکت زامیاد در ایران جزو خودروهای با کیفیت باری محسوب می شوند .

کامیونت

کامیونت که با نام خاور نیز شناخته می شود ظرفیت بار حدود 3 تا 6 تن دارد و برای بارهایی با حجم خیلی بیشتر از وانت و نیسان مورد استفاده قرار می گیرد .کامیونت ها در دو نوع مسقف و رو باز در بازار موجود هستند که هرکدام برای بار مخصوصی مناسب هستند . از کامیونت ها بیشتر برای

کامیون تک محور

کامیون هایی که در انتهای خود دارای یک محور هستند به عنوان کامیون های تک محور ،کامیون تک و یا 6 چرخ  نامیده می شوند ظرفیت حمل بار این نوع کامیون ها تا 10 تن است که مناسب حمل بارهای سنگین می باشد . طول کامیون های تک محور تا 6 متر می رسد و نیازمند رانندگانی با تجربه و حرفه ای هستند .

کامیون جفت محور

کامیون های جفت محور دارای دو محور در انتهای خود هستند که از ظرفیت بسیار بالاتری نسبت به خودروهایی که در بالا اشاره کردیم برخوردار هستند . حداکثر تحمل وزن باری که این نوع کامیون دارد 15 تن است و طول آن نیز تا  7متر و دارای 10 چرخ می باشد .

تریلی

تریلی ها خودروهایی هستند که توانایی حمل بارهای فوق سنگین مانند خودروهای دیگر را نیز دارند . هنگام عبور از جاده های شهری دیده اید که تریلی ها مشغول بارگیری خودروهای سواری هستند . تریلی ها دارای بخشی به نام کشنده هستند ، که نوع این کشنده ها تعیین کننده میزان حجم باری هستند که این خودرها می توانند جا به جا کنند .

ظرفیت حمل بار تریلی ها بیش از 15 تن و و حداکثر باری که می توانند حمل کنند 25 تن می باشد .از انواع ترلی ها می توانیم به تریلی لبه دار،کفی و ترانزیت اشاره کنیم .

انتخاب خودروی مناسب

برای اینکه بدانید چه خودرویی مناسب  بارشما است،  حتما باید به چندین موارد توجه کافی را داشته باشید تا محموله مورد نظرتان بی خطر و ایمن به مقصد برسد در ادامه به این موارد اشاره خواهیم کرد :

حجم بار اولین موردی است که باید در نظر بگیرید زیرا هر خودرویی ظرفیت محدودی برای حمل بار دارد برای اینکه امنیت بار خود را تامین کنید باید خودرویی را متناسب حجم بارتان در نظر بگیرید که بتواند بار را به طور کامل در قسمت باری خود قرار دهد .

وزن بار مورد مهم بعدی است . حج کوچک دلیل بر این نیست که شما می توانید آن را در خودروهایی کوکتری حمل کنید زیرا ممکن است محموله ای با حجم کم اما وزن زیاد به خودروی در نظر گرفته آسیب جدی برساند پس حتما خودروی باری را متناسب با وزن بارتان انتخاب کنید .

اگر محموله باری شما انقدر برایتان بسیار ارزشمند است و  در صورت آسیب ممکن است ضرر جبران ناپذیری را به شما بزند ،برای همین همیشه سعی کنید خودرویی ایمن را انتخاب کنید .

همیشه فاصله مبدا و مقصد را در نظر بگیرید زیرا در صورت فاصله زیاد ممکن است محموله شما آسیب ببیند برای همین از خودرویی استفاده کنید که بتواند از بار شما به بهترین شکل محافظت کند.

اگر مسیر شما بسار سخت است مانند مسیرهای کوهستانی انتخاب خودروی مناسب می تواند از خطرات جاده ای جلوگیری کند.

در نظربگیرید در فصل های بارن زا مانند بهار،پاییز و زمستان حتما از خودروهای مسقف برای جابه جایی بارتان استفاده کنید تا آسیب جدی نبیند.

اگر محموله باری مد نظرتان برای قرار گرفتن به روی خودروی حمل بار نیاز به تجهیزات مخصوصی دارد حتما از مجهز بودن خودرو باری اطمینان حاصل کنید .

نوع کاربری خودروهای باری

خودروهای باربری براساس نوع اتاق و کاربریشان نیز دسته بندی می شوند که در ادامه به انواع آن خواهیم پرداخت :

کامیون اتاق دار که جزو کاربردی ترین کامیون ها به حساب می آیند و برای حمل موادغذایی، مصالح ساختمانی و بارهای ارتفاع دار استفاده می شوند و ارتفاع اتاق آن ها تا 1 و نیم متر می رسد.

کامیون های لبه دار نیز یک نوع دیگراست که ارتفاع اتاق آن نسبت به به کامیون های اتاق دار کمتر است و دارای دیواره های محکم و مقاوم می باشد و در اغلب اوقات بارگیری این کامیون ها با لیفتراک انجام می شود زیرا دیواره های کناری باز می شود و و تخلیه توسط لیفتراک انجام خواهد شد.

کامیون های کفی نوع دیگری از خودروهای باربری هستند که بخش بارکش آن ها دیواره ندارد . خودروهای کفی اغلب از نوع تریلی هستند و  برای حمل بار از لیفتراک استفاده می کنند .

نوع دیگر نیز کامیون های مسقف هستند که قسمت بار آن پوشیده و محافظت شده است و مناسب بارهایی می باشد که صاحب بار حفظ سلامت بار برایش مهم است.

کامیون های یخچال دار از مهم ترین کامیون های باربری هستند که برای حمل بارهای فاسد شدنی مانند مواد غذایی استفاده می شوند .

کامیون های تانکر دار نیز به صورت مخزن با جنس استیل و ظرفیت های مختلف هستند  که مناسب حمل انواع مایعات می باشند.این کامیون ها مناسب حمل مایعات مختلفی مانند  روغن مایع ، بنزین و شیر هستند و برای حمل هرکدام از تانکر مخصوصی استفاده می شود.

کامیون های کمپرسی نوع دیگری از خودروهای باری محسوب می شوند که بار آن ها توسط کمپرسی تخلیه می شود و برای حمل مصالح ساختمانی بارهای شکل پذیر مانند شن ،ماسه و سنگ آهن مناسب می باشند .

تریلی های ترانزیت  تریلی های چادری مسقف هستند که مناسب  بارهای صادراتی و گمرکی هستند که قسمت بارکش آن ها بوسیله برزنت پوشیده شده است .

سخن پایانی

محموله های باری بسیار متنوع هستند. برای اینکه هرکدام هنگام حمل از ایمنی لازم برخوردار باشند باید طبق نوع آن ها خودروی مناسب را برای حمل در نظر بگیرید تا بتوانید از حوادث غیر منتظره و آسیب های جدی جلوگیری نمایید .در این مقاله ما به بررسی انواع خودروهای باری و نوع کاربری آن ها پرداختیم. سپاس از اینکه تا انتها همراه ما بودید.

همچنین بخوانید!! چه مدارکی برای ترانزیت لازم است؟

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

برای اطلاع از شرایط خرید نقدی و اقساطی انواع کامیون ، کشنده ، کامیونت با شماره زیر تماس بگیرید کارشناسان ما ساعت 8:00 الی 18:00 آماده پاسخگویی به شما عزیزان می باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *