مقایسه و بررسی کامیونت الوند با کامیونت فورس

فورس-2
12 اردیبهشت 1402
15:45

فهرست مطالب

مقدمه

کامیونت الوندبخرم یا کامیونت فورس؟ کامیونت الوندبهتر است یا کامیونت فورس؟

مقایسه کامیونت الوند و کامیونت فورس ،موضوع جذابی برای طرفداران این کامیونت ها محسوب میشود.

این دو کامیونت از پرفروش ترین کامیونت های موجود در بازار هستند و به علت اینکه از یکسری جهات از جمله تفاوت قیمتی کم و یکسری تجهیزات و امکانات شبیه به هم هستند رقیب هم دیگر محسوب میشوند.

به همین دلیل تیم تحقیقاتی دیزلیران در این مقاله به بررسی و مقایسه امکانات فنی و تجهیزات این دو کامیونت پرداخته است اگر میخواهید تفاوت های این دو کامیونت را بدانید با ما همراه باشید.

1 .معرفی کامیونت الوند

در ابتدا به معرفی کامیونت الوند می پردازیم ،این محصول از کمپانی بزرگ کامیونت الوند محصول شرکت سایپا دیزل از خودروسازی سایپا می باشد.

این شرکت از قطعات خارجی مثل موتور آمریکایی کامینز وگیربکس آلمانیZF در تولید کامیونت الوند استفاده کرده است که از آزمایشات جاده ای بسیار سربلند بیرون آمده است.

همچنین با اضافه کردن آپشن های جدید و سیستم جی پی اس توانسته رضایت بسیاری از عزیزان را در بر داشته باشد . کامیونت الوند در تناژ های  ۵ و ۶ و 8  تن در کلاس خوابدار و بدون خواب موجود است و یه نکته ای دیگر این است که از الوند بنام فوتون هم یاد میکنند.

2 .معرفی کامیونت فورس

کامیونت فورس محصول شرکت بزرگ بهمن دیزل می باشد و در سال ۱۴۰۰ وارد بازار شده است  کامیونت فورس دارای تناژ ۶ تن که با وزن ۳ و توان باربری ۶ تن بار را دارد در دوطرح که در دو مدل خوابدار و بدون خواب عرضه شده و جز کامیونت های سبک محسوب میشود.

در ضمن کامیونت فورس ۸ تن خوابدار طراحی شده است که جز پرفروش ترین محصولات این شرکت محسوب میشود شرکت بهمن دیزل که از شرکت های برتر خودرو سازی در ایران می باشد در تولیدات خودروهای سبک و سنگین و نیمه سنگین فعالیت دارد و از سال ۱۳۸۲ با سرمایه یک میلیاردی با هدف توسعه حمل و نقل ناوگان زمینی شروع به فعالیت کرده است و تا به امروز تولیدات این شرکت موفقیت آمیز بوده است.

3 .بررسی کامیونت الوند با کامیونت فورس بر اساس سیستم موتور

یکی از بخش های مهم و اساسی کامیونت موتور آن می باشد که در سرعت و مصرف و خیلی از کاراکتر های دیگر تاثیر گذار است موتور کامیونت الوند کامینز cummins آمریکایی می باشد.

همچنین استاندارد آلایندگی iv Euro دارد و قدرت و توان موتور الوند در تن های ۶ تن ۱۴۵ اسب بخار در ۲۶۰۰دور در دقیقه را تولید می کند و حداکثر گشتاور ۴۵۰ الی ۵۰۰نیوتن در ۱۲۰۰ الی ۲۲۰۰ متر در دقیقه است در حالیکه در تناژ الوند ۹ تن توان موتور ۱۵۵ اسب بخار است است.

مدل موتور کامیونت فورس 8s515.ISF3 cummins آمریکایی است و در تناژ ۶ تن و ۸ تن. قدرت موتور ۱۵۵ اسب بخار در ۲۶۰۰ دور در دقیقه را تولید می کند و حداکثر گشتاور این کامیونت ۴۹۱ نیوتن متردر۱۲۰۰ الی۱۹۰۰ دور در دقیقه می باشد کامیونت الوند و فورس هردو دارای ۴ سیلندر می باشند باید گفت که حجم موتور بر قدرت و مصرف سوخت تاثیر می گذارد هرچه حجم موتور بیشتر باشد قدرت موتور هم بیشتر است.

منتها این موضوع در مورد توربوشارژر ها برعکس است در اینجا حجم موتور این دو کامیونت نزدیک به هم است حجم موتور کامیونت فورس ۷،۳ و حجم موتور کامیونت الوند ۸،۳ می باشد.

نکته :در این مقایسه ما آمده ایم کامیونت الوند و کامیونت فورس را در تمامی تناژ ها مورد بررسی قرار دادیم و از این مقایسه به این نکته میرسیم که کامیونت الوند ۶ تن نسبت به کامیونت فورس ۶ تن ۱۰ اسب بخار کمتر است ولی در تناژ های دیگر توان موتوری هردو به صورت کامل یکسان است.

4 .بررسی کامیونت الوند با کامیونت فورس بر اساس سیستم گیربکس

وظیفه. گیربکس یا جعبه دنده این است که گشتاور تولیدی که توسط موتور کامیونت ایجاد میشود را متناسب با نیاز کامیونت به تمامی چرخ ها منتقل میکند تا راننده بتواند ماشین را در هر سرعتی که بخواهد کنترل کند و باعث تنظیم جهت حرکت کامیونت وکار کردن موتور بدون حرکت و کنترل سرعت در سراشیبی ها میشود.

نوع گیربکس استفاده شده در کامیونت الوند مدل zf6s500 می باشد و سیستم تعویض دنده آن از نوع کابلی می باشد دارای ۵ دنده سرعتی و یک دنده عقب می باشد …. ولی در کامیونت فورس گیربکسی که به کار برده شده مدل WlYمی باشد دارای ۶ دنده جلو و یک دنده عقب می باشد که  در تناژ خوابدار ۸ تن علاوه بر موضوع دارای ۲دنده کمکی برای وزن های بالای ۵۰ تن می باشد.

5 .بررسی کامیونت الوند با کامیونت فورس بر اساس سیستم کلاچ

کلاچ به کار رفته در بسیاری از کامیونت ها هیدرولیکی است به این منظور که با فشردن صفحه ی کلاچ نیرو هیدرولیک به صفحات دیگر منتقل میشود و درکل آب و هوا و نوع رانندگی و حمل بار بیش از حد در طول عمر کلاچ تاثیر گذار است در مورد کلاچ باید بگوییم که کالچ کامیونت الوند به طور کل از نوع تک صفحه ای با عمل کننده ی هیدرولیکی است و کلاچ فورس در تمامی تناژ ها تک صفحه ای خشک با فنر دیافراگمی و عملکرد آن بادی روغنی می باشد.

6 .بررسی کامیونت الوند با کامیونت فورس بر اساس سیستم فرمان

کامیونت الوند دارای فرمان هیدرولیکی است که گردش فرمان آن از حالت قفل به قفل ۲.۴ دور می باشد ولی کامیونت فورس جعبه فرمان ساچمه ای گردان با عملکرد هیدرولیکی دارد فرمان های هیدرولیکی به دلیل اینکه دارای پمپ هستند باتوجه به فشار روغنی ای که ایجاد میکند گردش فرمان را برای رانندگان عزیز آسان و نرم تر میکند و از خستگی رانندگان جلوگیری  میکند.

7 .بررسی کامیونت الوند با کامیونت فورس بر اساس سیستم ترمز

کامیونت الوند دارای فرمان هیدرولیکی است که گردش فرمان آن از حالت قفل به قفل ۲.۴ دور می باشد کامیونت فورس جعبه فرمان ساچمه ای گردان با عملکرد هیدرولیکی دارد فرمان های هیدرولیکی به دلیل اینکه دارای پمپ هستند باتوجه به فشار روغنی ای که ایجاد میکند گردش فرمان را برای رانندگان عزیز آسان و نرم تر میکند موانع از خستگی رانندگان میشوند.

8 .بررسی کامیونت الوند با کامیونت فورس براساس قیمت

قیمت کامیونت الوند ۵.۸تن صفر ۰۰۰/۹۵۰/۱ یک میلیاردو نهصدو پنجاه هزار تومن در حالیکه قیمت کارکرده و دست دوم این ماشین یک میلیارد و صد هزار در بازار خودرو های سنگین شروع می شود قیمت کامیونت فورس در بازار شنبه ۱۹ فروردین ماه ۱۴۰۲ تومان ۱.۸۶۰.۰۰۰.۰۰۰ :تن۶ فورس تومان ۱.۹۵۰.۰۰۰.۰۰۰ :خوابدار تن۶ فورس تومان ۲.۱۰۰.۰۰۰.۰۰۰ :تن۸.۵ فورس و قیمت کار کرده کامیونت فورس از ۹۷۰ میلیون متفاوت می باشد قیمت های گذاشته شده به صورت قطعی نمی باشد توجه داشته باشید با توجه به متغیر بودن و بالا و پایین شدن یا همان نوسان روزانه قیمت ها در بازار خودروها بهتر از یه صورت تلفنی. یا حضوری یا آنلاین از شبکه های مجازی قیمت بروز را از مشاوران دیزلیران دریافت فرمایید.

9 .مزایا و معایب کامیونت الوند کامیونت فورس

مزایای کامیونت الوند 

این کامیونت ظاهری زیبا وشکیل دارد و از قطعات با کیفیت در ساخت آن استفاده شده است و دارای فنر های تخت همراه کمک فنر تلسکوپی می باشد همچنین ولتاژ باطری ۲۴ آمپر است و در مورد سیستم سوخت میتوان گفت که مخزن آلومینیومی ۲۰۰ لیتری دارد استهلاک پایین و کم هزینه بودن و آشنایی مکانیک ها با این کامیونت توانسته است محبوبیت زیادی داشته باشد.

 معایب کامیونت الوند

از معایب بارز کامیونت الوند میتوان به گیربکس ها اشاره کرد که کامیونت های الوندی که متعلق به سال ۱۳۹۵ به قبل هستند ضعیف می باشند

مزایای کامیونت فورس

موتور این کامیونت دارای ۴ سیلندر خطی سوپاپ باال باشد و توان زیادی دارد ترمز های بادی ای که دارای عملکرد بسیار خوبی است و برای این کامیونت دوربین دنده عقب میتوان نصب کرد وضعیت باطری با ولتاژ ۱۲ولت با ۱۱۰ آمپر ۲ عدد می باشد کروز کنترل این کامیونت بسیار عالی می باشد این کامیونت مصرف سوخت بهینه ای دارد که قدرت تقویت. شده موتور و حداکثر گشتاور آن تاثیر گذار بوده است و سیستم سوخت رسانی این کامیونت محصول مشترک بوش و آلمان است که دارای ۱۶ سوپاپ و مجهز به سیستم توربوشارژ و انژکتور و اینترکولر می باشد

معایب کامیونت فورس

در کامیونت فورس کیفیت موادی که به کار برده اند معمولی می باشد ولی در حد یک کامیونت تجاری مناسب است و ظاهر چراغ های آن شاید همه پسند نباشد.

10 .نتیجه گیری

ما در این مقاله به بررسی مقایسه کامیونت الوند با کامیونت فورس پرداخته ایم این دوکامیونت از لحاظ فنی بسیار نزدیک به هم هستند با این حال کامیونت الوند از کامیونت فورس قدیمی تر است و تعداد مشتریان زیادی دارد زیرا تعداد بیشتری از افراد این کامیونت را خریده اند وتجربه کرده اند ولی با این حال کامیونت فورس هم با بهره گیری از تکنولوژی های پیشرفته و بروز توانسته است طرفداران خاص خود را جذب کند و تقاضای خرید برای این محصول رو به افزایش است و در آینهد به نظر می رسد جایگاه بسیار خوبی را در بازار خودروهای سنگین کشور به دست آورد.

فورس 6 تن
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 17 میانگین: 3.3]

برای اطلاع از شرایط خرید نقدی و اقساطی انواع کامیون ، کشنده ، کامیونت با شماره زیر تماس بگیرید کارشناسان ما ساعت 8:00 الی 18:00 آماده پاسخگویی به شما عزیزان می باشند.

1 دیدگاه در “مقایسه و بررسی کامیونت الوند با کامیونت فورس

  1. ابراهیم گفت:

    سلام من الوند ۶تن دارم مدل ۹۲ خیلی ازش رازیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *